OMGEVING Guaro – Sierra de las Nieves – ZonneVallei

In de provincie Malaga ligt er een heerlijk stukje paradijs, de Zonnevallei, ook wel eens ‘de moestuin van Andalusië’ genoemd. Wegens de grote hoeveelheid zonne-uren groeien hier namelijk een heel jaar lang tropische fruitsoorten. De Zonne Vallei gaat langzaam over naar het natuurgebied bekroond nu tot Nationaal Park “Sierra de las Nieves” Onderweg naar B&B Hacienda Guaro Viejo doorkruis je het binnenland met plantages van appelsienen, citrusvruchten, granaatappels, meloenen, avocado’s, alsook de wijn- en olijfgaarden, tarwevelden en amandelbomen. B&B Hacienda Guaro Viejo is gelegen aan de voet van de Sierra de Las Nieves met zicht op de Zonne Vallei, met andere woorden de gedroomde locatie voor een heerlijk Andalusische verblijf. Met de temperaturen en de invloeden van de Zonne Vallei aan de ene kant en met een prachtig stuk natuurpark aan de andere kant ideaal voor zowel zonnekloppers, cultuurliefhebbers, levensgenieters als natuurliefhebbers, wandelaars, actievelingen. Met een waaier aan activiteiten als canyoning, paardrijden, jeepsafari, fietsroutes, kayaken, bergbeklimming, historische steden, kusten stranden.

Van op het domein maken wandelliefhebbers een wandeling van 30/40 minuten doorheen de natuur naar het dorp van “Guaro”. Guaro is een oud Moors dorp, een typische wit Spaans dorp, of zoals ze zelf zeggen een Spaanse “Pueblo Blanco” met tapasbars, gezellige pleintjes, lokale feesten. Vooral gekend voor het Luna Mora Festival in September, wanneer het dorp wordt omgetoverd tot een ander tijdperk en verlicht wordt met duizenden kaarsen. Het hele jaar worden hier, en in de omliggende witte dorpjes, “fiestas” of “feria’s” gevierd. Onder andere  in juni het groot flamenco festival, in mei het populaire Romería de San Isidro, een van de beste manieren om het traditionele feestleven te ervaren. Guaro dorp ligt op 3km van de Haciënda.

Rustige omgeving op het platteland, schitterende vergezichten over de vallei en de bergen, maar toch zeer belangrijk NIET AFGELEGEN!  Nabij restaurants, winkels, supermarkten, shopping center. Op 10 min heb je het grotere dorp Coin, ook gezellig historisch centrum te vinden.

Onze Haciënda heeft een zeer centrale ligging hierdoor is alles zeer makkelijk te bereiken en te bezoeken. Van natuurgebieden zoals “El Chorro” , “Caminito del Rey” en “El Torcal” tot de Middeleeuwse dorpen Antequera en Ronda, van historische steden zoals Granada, Cordoba, Sevilla tot  de mondaine badplaatsen, Benalmadena en Marbella. En voor de Spaanse normen is alles op een boogscheut, dat wil zeggen tussen de 30 min a 60 min. Meer weten over wat er in de omgeving te doen is? Kijk snel bij activiteiten voor uitstappen en beleef arrangementen. Kom en ontdek het zelf! Gebruik al uw zintuigen PROEF! RUIK! KIJK! VOEL! HOOR! GENIET!

En dit alles op een 40 tal minuten van de hoofdstad Málaga/luchthaven en 25 minuten van de stranden van de Costa del Sol/ Marbella.

Ondanks de drukte aan de Costa del Sol, heeft Guaro zijn individualiteit weten te behouden, net als de traditionele manier van leven. Met zijn steile straatjes vol bloemen en wit gekalkte huisjes, heeft het dorp een unieke Andalusische uitstraling en merken jullie er helemaal niets van de toeristische drukte die er aan de kust soms heerst. De lokale bevolking staat bekend omwille van hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Op de gezellige marktpleintjes vinden jullie verscheidene lokale tapas bars en restaurantjes. Mooi om te zien is het Moors Arabische Cultuur centrum Al Andaluz met museum, de parochiekerk Parochie van San Miguel Aartsengel, het amfitheater, Cerro de Polvillar, romeinse ruïnes, Ermita de San Isidro, prachtige waterval Baranco Blanco en zoveel meer. Op gastronomisch gebied is deze omgeving zeer interessant, men kan overal genieten van de traditionele Spaanse keuken. In Coin vinden jullie een restaurant bekroond door één van de beste wat lokale streekgerechten en producten betreft. In Monda vinden jullie Castillo de Monda, het Kasteel van Monda met een heerlijk verfijnde keuken.   Een bezoek aan de lokale olijfmolen of bodega dompelt jullie pas echt onder in de lokale gastronomie!

Verlangen we niet allemaal naar zo een fantastisch uithoekje om tot rust te komen, te genieten en op ontdekking te gaan?