Andalusian Experiences

Ons moto is nog steeds ALLES MAG NIETS MOET, wij zeggen niet snel nee, maar JA dat kan! Wij personaliseren jullie vakantie. Je kan dus je vakantie boeken en dan zelf of in samenwerking met ons uw vakantie arrangement in elkaar steken met hulp onze DOE-activiteiten. Onze specialiteit is organiseren en het samenstellen van creatieve vakantie activiteiten. Hiervoor hebben we een brede waaier aan organisaties waar we mee samen werken. Zelf zijn we graag actief bezig en houden we van koken, motorrijden naar ongerepte plekken, wandelen, fietsen, canyoning, paardrijden, etc. We zijn nieuwsgierige mensen altijd op zoek naar uitdagingen. Die ervaringen willen we ook jullie meegeven tijdens jullie vakantie. (De DOE-activiteiten vinden jullie terug onder B&B Rincón del Mundo – activiteiten of thema’s onder Wedding & Events)
Andalusië biedt tal van mogelijkheden , en door onze jaren lange ervaring hebben we een ruim aanbod voor ieder type reiziger. We kunnen niet al die voorbeeld arrangementen hier plaatsen. Voor diegene die graag op voorhand een idee willen hebben van de mogelijkheden van onze arrangementen, hieronder enkele voorbeelden. Al onze arrangementen hieronder zijn gebaseerd op 7 nachten, maar kunnen indien gewenst verlengt worden. Wij zijn zeer flexibel en alle activiteiten kunnen aangepast worden naar eigen wens. We werken graag a la carte voor jullie, een eigen arrangement speciaal op maat! Vraag gerust vrijblijvend extra info en een prijsofferte.
Elk arrangement heeft bij aankomst een welkomst cocktail met tapas en een welkomstpakket op de kamer aangepast aan het thema van de arrangement keuze. (Arrangementen trouw-, fiets-, wandel-, Caminito del Rey-, moto-, wellness en relax-, gastronomisch-, kook-, familie-, actief-, sport-, Spaanse lessen, golf-arrangement-, vrijgezellen of vriendinnen, vrijgezellen of homies-, etc.)

Uitgewerkt voorbeeld van gemixt arrangement:

Dag 1: Silvie, Lars en Milas verwelkomen jullie op het domein met welkomst cocktail en tapa, jullie krijgen uitgebreid informatie over jullie gepersonaliseerd arrangement met een vakantieprogramma op maat. Naargelang het aankomst uur verkennen jullie Alora, ons witte hoofdorp van de Zonnevallei, jullie wandelen door Alora naar het Moorse Kasteel. Bij terug keer een plons in het zwembad en genieten jullie van een huisgemaakt Spaans gerecht op één van onze terrassen.

Dag2: Uitgebreid luxe ontbijt, ik laat jullie kennis maken met de Spaanse en lokale ontbijt gewoontes. Hier krijg je een beetje achtergrond informatie over de eetgewoontes en lokale tradities/producten. Vandaag doen jullie een wijnroute, met bezoek aan de Bodega van Alora (gekroond tot beste Spaanse wijn in 2016), jullie bezoeken een wijngaarde gespecialiseerd in Merlot/Chardoney/Cabernet Sauvignon (telkens proeven jullie 3 wijnen met enkele tapas) Indien gewenst en mogelijk kan iemand van ons jullie rondrijden, op voorhand af te spreken.
Jullie genieten na van deze heerlijke wijnen op een lokaal terras of met een gezellig etentje in een Kasteel.

Dag3: Uitgebreid luxe ontbijt, elke dag serveren we een 3 gangen ontbijt met telkens iets anders op het menu, vandaag gaan we voor gezond en fit! Want jullie hebben een sportieve dag op het programma. Ons bikerteam levert jullie mountainbikes en jullie gaan een dagje fietsen doorheen het landschap. Afhankelijk van niveau en uithoudingsvermogen, route aangepast. Jullie sluiten jullie dag af met een frisse duik in het zwembad, heerlijke pint of cocktail en een Arabische Tajine avond op het domein.

Dag4: Uitgebreid luxe ontbijt, vandaag bezoeken jullie de Finca van Mayte, ze neemt jullie mee naar de lokale markt Atarazana waar jullie ingrediënten kopen voor jullie maaltijd dat jullie samen met haar gaan klaarmaken. Een workshop koken op een authentieke Spaanse Finca. Het menu wordt klaar gemaakt met seizoens- producten. Een kook- dag is beter dan een kookles, je wordt de hele dag ondergedompeld in de Spaanse eetcultuur. Een gegidste tour rond de Spaanse tafel zoals Mayte het zelf zegt! NA al dat eten, komen jullie terug thuis en genieten jullie in de relax-tuin nog na, jullie lezen jullie meegekregen recepten nog eens, dit gaan jullie zelf nog eens maken voor de vrienden bij het volgende etentje.

Dag5: Uitgebreid Luxe ontbijt. Vandaag wandelen jullie de wereld beroemde Caminito del Rey! Wandelschoenen aan, toegangstickets check, kruip in de huid van de voormalige Koning en trotseer grote hoogtes en berg-kliffen. Jullie wandelen van Ardales naar El Chorro (Alora) , eten een hapje in het restaurant waar ze typische gerechten serveren van “Sabores de Malaga” (smaken van Malaga), met de bus gaan jullie naar Ardales, jullie nemen een duik in de meren, of huren een kano en varen het meer rond. Als afsluiter eten jullie een ijsje in de Mirador, met mooie uitzichten over de meren.

Dag6: Uitgebreid Luxe ontbijt. Vandaag rustiger aan, eerst even uitblazen en relaxen, jullie genieten van een massage in de tuin, met milkshake van het huis. Tegen de middag gaan jullie naar El Torcal, daar maken jullie een wandeling door de maanlandschappen. Bezoek aan Antequera, de poort naar de bergen, gekend voor zijn prachtig kasteel op de bergtop en zijn vele kerken en kapelletjes. In Antequera eten jullie tapas. Jullie zakken terug af richting Alora, maar onderweg maken jullie een indrukwekkende stop, het wolvenpark. Jullie krijgen er uitleg in het Nederlands van de gids over de verschillende soorten roedels, de wolf leeft trouwens terug in de vrije natuur in Spanje. Met als hoogtepunt het huilen met wolven…. Jullie worden sprakeloos en stil.

Dag7: Uitgebreid luxe ontbijt. Vandaag gaan jullie mee met onze eigen Luxe Catamaran van uit Malaga. We zeilen van uit de hippe moderne haven de middellandse zee op, over de golven, schuimen we de horizon tegemoet. Op zoek naar dolfijnen. In de hangmatten genieten jullie van de zonnestralen, op het warmste van de dag een frisse duik in het water. Heerlijk, tot rust. We dansen samen de bachatta, lachen, zwemmen, terwijl onze privé kok een verse Paella maakt aan boord. Deze workshop Paella koken kan je ook mee volgen. In de namiddag slenteren jullie door de straten van de historische stad Malaga. Een bezoek aan het Alcazaba mag niet ontbreken. De dames onder ons gaan shoppen, de mannen rijden met de segway door de stad. Als afsluiter van een mooie dag drinken jullie wat op een dakterras met zicht op de indrukwekkende Kathedraal en haven.

Dag8: Uitgebreid ontbijten, afscheid van de B&B en gastgezin, naar gelang van jullie vertrek uur nog even langs de kust van Pedrejalejo/Guedalmar of de botanische tuinen van Malaga

Druk op het Beleef-moment om de inhoud van het arrangement te ontdekken

 • Verblijf in romantische suite voor 2 versiert voor jullie Honeymoon
 • Uitgebreid luxe ontbijt tijdens verblijf
 • Huwelijksdag met kapper ter plaatsen/make- up voor de bruid
 • bruidsboeket +stoefer
 • basis decoratie en reservatie van de gekozen locatie
 • Nederlandstalige weddingplanner +ceremonie + ceremoniemeester, weddingstyling
 • vergunningen + administratiekosten huwelijk
 • skypegesprekken en e-mail voor voorbereidingen + huwelijks coördinatie/assistentie op de dag zelf
 • trouwcertificaat + trouwcadeautje
 • toast na de ceremonie met 1 fles cava of drank naar keuze
 • lokale taksen + draaiboek van de huwelijksdag
 • romantisch diner voor 2 op B&B domein
 • Catamaran tocht dolfijnen spotten.

Ikzelf, Silvie, ben jullie eigen weddingplanner ter plaatsen, alles is dus te bespreken met mezelf kijk gerust voor meer uitleg en extra info onder onze link wedding & events. Dit arrangement kan uitgebreid worden met fotograaf, cameraman, wellness, massages, etc

 • Wij beschikken nu de mogelijkheid in samen werking met onze bike partner over professionele racefietsen/mountainbikes/stadsfietsen.
 • Training schema met personal trainer mogelijk
 • Afgestelde professionele fietsen uit carbon
 • begeleide fietstours of met fiets gps
 • Mogelijkheid om voedingsschema op te stellen met trainer
 • Onze personal trainer levert fietsen op ons domein en stelt voor jullie komst de routes af naar jullie wensen en ervaring.

Ook in familieverband kunnen jullie gaan fietsen in de omgeving. Er zijn ook mogelijkheden voor stadsfiets in Malaga, of e-bikes voor een duwtje in de rug. Afwisselend 4 a 5 dagen fietsen met rustmomenten op bijvoorbeeld onze Catamaran.

 • Bij aankomst uitgebreide uitleg over de verschillende mogelijke wandelingen, met keuze uit tientallen verschillende wandelingen voor elk niveau van wandelaar.
 • We beschikken over wandelgidsen, uitgestippelde wandelroutes + wandel app voor op je gsm.
 • Er zijn wandelmogelijkheden met vertrekpunt van op het B&B domein, dichtbij en verder weg. Op eigen houtje met hulp van ons, of begeleid met ervaren gidsen. We kunnen jullie zelfs enkele rivierwandelingen aanbieden voor de avonturier onder ons. Maar evenals zijn er tal van wandelingen door steden voor de cultuurliefhebber.
 • Pick nick voor onderweg
 • Wandelen kan op vele verschillende manieren en we stellen een pakket op maat voor. Een tipje van de sluier, wandelingen op topje van de berg in Alora (El Hacho), naar en rond ons Moors Kasteel van Alora, Kasteel van Turon aan de meren van Ardales, wandeling in Pizarra, de monding van de Guadalhorce vallei, volg onze geitenherder en zijn geitjes doorheen onze omgeving, wandelingen in de Sierra de las Nieves (net verkozen tot natuurpark) , in Malaga centrum, valle de Abdalajais, El Torcal maanlandschappen, Caminito del Rey op dit ogenblik verkozen door de lonley planet als beste wandeling van de wereld, de Arabische trap, El Chorro, Coin watervallen, Sierra de la Huma, Serrania de Ronda met de El Tajo kloof, Sierra Bermeja, de Ruines van Bobastro, houten wandelpaden naast de kust, zoutmeren Laguna de Piedra, stukken van de GR route of Via verdes en vele vele meer.
 • Privégids mogelijk

Dit zijn enkele voorbeelden, naargelang jullie wensen werken we een wandelarrangement uit naar jullie keuze. Kindvriendelijk, actief, rustig, natuur of cultuur gericht, etc. Bij ons wandelarrangement kan je ook lunchpakketten verkrijgen en bij terugkeer naar de B&B eten op het domein. Indien mogelijk kunnen wij jullie naar punt A brengen en afhalen bij punt B, in overleg. We hebben ook verschillende partners om mee samen te werken.

 • Als gepassioneerde motorijder staat Lars klaar om met jullie een praatje te maken, we beschikken over een app special voor mototochten uit te stippelen op maat.
 • Gps route of wegenkaart
 • Jullie kunnen met de eigen moto komen of ter plaatsen een moto huren. Moto word geleverd tot op het domein./luchthaven (Honda/Yamaha etc.)
 • Bij technische mankementen ondersteuning van Lars en 24/uur dienst
 • We beschikken over mototochten langs ongekende wegen
 • Indien gewenst wegbrengen naar de luchthaven of moto afgeleverd op de luchthaven
 • Jullie kunnen zelf vragen of jullie langs watervallen/witte dorpen/olijfgaarden/plantages willen rijden.
 • Begeleide rondritten door Lars zelf of collega’s

Werelds beroemde wandeling volgens de Lonely Planet, treed in de voetsporen van een echte Koning en bewandel het Koningspad, op zo een 30tal minuten van onze B&B.

 • Wij regelen voor jullie de toegangstickets (liefst goed op voorhand snel uitverkocht)
 • Pick nick onderweg
 • Restaurant met Sabores de Malaga “de smaken van Malaga”, lokale gerechten
 • Kanovaren op de meren
 • ijsje eten in de Mirador met zicht op de meren
 • Verblijf met huurauto al inbegrepen! (kleinste model)
 • Verschillende uitgewerkte autoroutes beschikbaar bij aankomst (van wijnroutes, gastronomische routes, witte dorpen, mudejar-route, natuurparken)
 • Reisgidsen
 • GPS
 • verschillende massages aan huis mogelijk van Thaise tot Japanse/relax/reflexologie/gezicht
 • Arabische hammam en stoombaden/ Jacuzzi
 • Schuimmassage of traditionele Kessa- massage
 • Zwavelzuurbaden
 • Turks stoombad/ Griekse en Finse sauna
 • Hammam met zeezout
 • Schoonheidsbehandelingen
 • Yoga en meditatie
 • Fitness met laatste nieuwe technologie
 • Medicinale baden (voor verdedigingssysteem/ zenuwbanen/ veroudering/ lever/spieren/
 • Verwarmde zwembaden
 • Meditatie- en personal trainers mogelijk
 • Watergym
 • Hydrotherapie
 • Relaxen boord van Catamaran

Een dagje in een van de grootste Spa center van Europa op 15 min van de B&B is mogelijk.

 • Gastronomische foodmarkets
 • Traditionele smaken van Malaga op de markt/ 20min van B&B elke zondag
 • Gastronomische gerechten in verschillende restaurants met logo “Sabores de Malaga” smaken van Malaga, typische lokale gerechten.
 • Tapasroutes
 • Kookdagen op finca + marktbezoek
 • Chocolade maken
 • Paella workshop op catamaran
 • Bierproeven + artesenale bierbrouwerij
 • Wijnbroeven / wijnroutes
 • Kaasproeven in geitenkaasfabriek
 • Workshops koken in B&B
 • Privéchef in B&B
 • Michelin sterren restaurants
 • Dineren in oud kasteel
 • Fietstochten met tapas en wijn
 • Gastro experiences dakterras, met internationale keuken
 • Bezoek aan olijfmolen/perserij/ olijfolie – route
 • Bezoek aan Ron Montero fabriek/ enige overblijvende Spaanse rum fabriek
 • Osborn sherry Bodega’s
 • Hamdrogerij bezoeken, proeven van Iberico ham
 • Verschillende gastronomische festivals en feesten/Jamon festival/Kastanje feest/amandelfeest/appelsienen etc.
 • Bezoek aan Citrus plantage, proeven van citrusvruchten
 • Koken bij Spaans gezin of Arabisch gezin

Malaga is in de lift wat betreft haar gastronomie, op elk niveau is hier iets heerlijks mee te doen. Sabores de Malaga doen het zeer geod, met lokale producten, streekgerechten, markten etc.

 • Geitenmelken bij de geitenboer + bezoek kaasfabriek
 • Wandeling maken met de geitenherder / of geitjes bezoeken
 • Catamarantocht dolfijnen spotten
 • Juanito bezoek aan citrusplantage/ ezeltje rijden
 • Ezeltochten
 • Paardenkoetstocht
 • Paardrijden op strand of in de bergen
 • Kookles op familie niveau
 • Mini disco/ knutselen met kids
 • Wolvenpark/Krokodillenpark
 • Kabelbaan
 • Jeepsafari
 • Mega Truck Safari
 • Rivierwandeling
 • Automuseum / muziekmuseum
 • Wandeling met spectaculaire hangbruggen
 • Bezoek aan de grotten Dona Trinidad/Nerja
 • kaktussentuin , aloe vera producten
 • Kasteel van Turon
 • Spaans flamenco show of Paardenshow
 • Smurfendorp
 • Geocaching zoektochten
 • Aapjes bezoeken in Gebraltar
 • Fietsen langs de kust
 • Zwemmen aan watervallen
 • Zoutmeren met roze flamingo’s

Wij kunnen in Spaanse thema blijven, Spaans dansen, Spaans koken, Spaans knutselen, plantages bezoeken , spelletjes in de stad etc.

 • Paragliding, valle de Abdalajais is de hoofdplaats voor paragliding
 • Muurklimmen/ rotsklimmen
 • Spectaculaire deadride (720km lang/ 70Km per uur) over grens naar Portugal, enige deadride in de wereld die over een landgrens loopt/ over de Guadiana Rivier!
 • Kanovaren/ kajakken
 • Paintball
 • Buggy en quadtours
 • Segway in de stad
 • IJzeren wegen langs rotswanden (kabels die je langs hoge rosten leiden)
 • Duiken
 • Watersporten: jetski/ flyboard/ parasailing/ duiken
 • Volg dagelijks of om de dag naar wens Spaanse les op onze B&B of in een school.
 • Neem deel aan praatcafé momenten of in tapasbar.
 • Gepersonaliseerd op je eigen niveau en aangapaste activiteiten , naar de markt, etc.
 • Concert of optreden Bachatta
 • Lessen Salsa
 • Cinema op het strand in het Spaans uiteraard!
 • Volg de kunstroute in Malaga, graffiti route
 • Volg een cursus schilderen
 • Cursus stenen schilderen
 • Centrum van Schone Kunsten (CAC-Malaga)
 • Theater voorstelling in oude Cervantes theater
 • Tapas op luxe niveau
 • Shoppen met personal shopper
 • Advies voor kledingstijl
 • Kapper en make up
 • Kleuren consulente
 • Kookworkshop
 • Massage en Wellness
 • Eigen chocolade maken
 • Japans aan lopen buffet
 • Catamaran toch , dolfijnen spotten
 • Cocktails op dakterras
 • Bowling avond
 • Party in Malaga of Marbella ( Nicky Beach) pool party
 • Danslessen in tropische strandbar
 • Stripper
 • Citytrippen met de Cabrio
 • Karaoke
 • Fish spa
 • Limousine tour
 • Afhuren Chiringuito/ strandbar
 • Bierproeven
 • Wijnproeven
 • Party Malaga/Marbella
 • Stripsters
 • Paintball/ airsoft / laser schieten
 • Karten
 • Escape rooms
 • Bubble voetbal
 • Omnisporten boogschieten/ deadride/ rapel
 • BBQ
 • Quad/ buggy safari
 • Watersporten: jetski, flyboard,
 • Limousine tour
 • Afhuren chiringuito/ strandbar
 • Costa del sol of Costa del Golf : meer dan 90 golfclubs!
 • Greenfee
 • Golfclubs
 • Golfkar
 • Golf lessen

Dag 1: Aankomst luchthaven Malaga, huurwagen ophalen en rijden richting Torre del Mar waar je lekker kan kuieren en uitwaaien op de Paseo Maritimo en waar je kan genieten van één van de vele bars en restaurants.
Vanaf 15u verwelkomen Philippe, Katrien, Milan en Rune jullie in hun B&B Casa Pura Vista met een welkomstdrankje en hapje….
Dag 2: Bezoek aan Granada, het Alhambra en het historische stadscentrum.
Dag 3: Frigiliana, wordt wel eens het mooiste dorp van Andalusië genoemd. Daarna Nerja met het Balcon d’Europa of de Cuevas de Nerja (grotten). Afsluiten langs de kustweg richting Torre del Mar is een bezoekje aan Torrox Costa met zijn vuurtoren (el Faro) zeker de moeite waard.
Dag 4: Uitgebreid ontbijten en Catamaran Tocht met dolfijnen spotten, workshop Paella
Dag 5: één van de 5 rutas de Axarquia (Mudéjar, del sol y del vino, del sol y del aguacate, aceite y los montes, de la pasa). Heel pitoreske dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan…Axarquia streek op zijn best… of lekker genieten aan het zwembad met een bezoek aan Arenas, ontdek ons dorp…
Dag 6: Nerja, Rio de Chillar (riverwalk) avontuurlijke wandeling doorheen de rio de Chillar of alernatief Rincon de la Victoria, prachtige wandeling langs boven de rotsen met mooie uitzichten op de kustlijn en route en bezoek aan Comares.
Dag 7: Los Cahorros de Monachil, avontuurlijke wandeling met 4 hangbruggen en spectaculaire uitzichten, watervallen, tal van rotspoelen om in te zwemmen… De route met de wagen er naar toe is al adembenemend mooi….Prachtig stukje Andalusische natuur van Axarquia tot Sierra Nevada
Dag 8: Bezoek Malaga stad.
Vanaf 15 uur verwelkomen Silvie, Lars en Milas jullie in B&B Rincón del Mundo met een heerlijke frisse Tinto de Verano en tapa’s!
Dag 9: Wandeling Caminito del Rey – het Koningspad waar je jezelf nog een echte Koning of Koninging waant + El Chorro / meren Ardales , prachtig natuurgebied.
Dag 10: dagje uitblazen aan het zwembad, een massage in de relaxtuin en in de avond Moors kasteel van Alora bezoeken + tapas eten en wijnproeven in de Bodega die de beste wijn van Spanje 2016 won / Fruit proeven op de fruit finca van Juanito
Dag 11: Romantisch Ronda, de mooiste witte stad + stuk van de route van de pueblo’s blanco’s.
Dag 12: Op de maanlandschappen van El Torcal is het net of jullie echt op de maan zijn + Antequera de poort naar de bergen.
Dag 13: Dagje naar de kust via Monda, Ojen, Mijas naar Marbella
Dag 14: Natuurpark Sierra de las Nieves via Casarabonela, El Burgo
Dag 15: Uitrusten, relax, uitgebreid ontbijten = dag van vertrek!

Andalusië gecombineerd met midden Spanje, Costa blanca, meer informatie volgt.

Zuid Spanje gecombineerd met Zuid Portugal word nog uitgewerkt.

* Stel je eigen arrangement samen met de activiteiten die jullie vinden onder onze link activiteiten of in thema onder de link Wedding & Events/diensten. ALLES KAN gecombineerd worden!

BELEEF de vakantie van je LEVEN!